h

Nieuws, mei 2006

31 mei 2006

SP uit zorgen over omstandigheden asielzoekerscentrum

De fractie van de Socialistische Partij in Leiden heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de omstandigheden in het asielzoekerscentrum Nieuweroord. In korte tijd zijn er een aantal zelfmoorden geweest en is een bewoner vermist. “Uit navraag blijkt dat de persoon weer terug is, maar we maken ons toch zorgen over de omstandigheden in Nieuweroord,” aldus SP-raadslid Roos van Gelderen. “Veel problemen zijn een gevolg van landelijk beleid, maar dat onslaat niet de plicht van de gemeente ook voor deze inwoners van Leiden op te komen.”
SP uit zorgen over omstandigheden asielzoekerscentrum

Lees verder
31 mei 2006

Werkgroep over verzelfstandiging van het openbaar onderwijs

In de raadscommissie Onderwijs en Samenleving van 16 mei jl is een werkgroep ingesteld om de verzelfstandiging in het openbaar onderwijs richting te geven. Dit proces van verzelfstandiging is in 2002 al ingezet, omdat in het vorige college-akkoord is afgesproken. Namens de SP zal raadslid Eva de Bakker deel nemen aan de werkgroep. Inmiddels is er al een eerste interessante bijeenkomst geweest.

Lees verder
22 mei 2006

Eerste hamerstuk voor SP-wethouder Keur

Raymond Keur In de raadsvergadering van 23 mei a.s. zal het eerste raadsvoorstel van SP-wethouder Raymond Keur als hamerstuk worden aangenomen. De raadsleden die zich bezig houden met sport hebben unaniem ingestemd met Keurs voorstel voor de vervanging van kunstgras op hockeyvelden van Roomburg.

Lees verder
22 mei 2006

SP en gemeente bereiden komst WMO nauwkeurig voor

De gemeente Leiden en de SP houden alle ontwikkelingen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) goed bij. Wethouder Gerda van der Berg heeft aangegeven in juni een speciale bijeenkomst in de gemeenteraad te organiseren, die helemaal in het teken zal staan van de WMO. Vanuit de raadscommissie Onderwijs en Samenleving is een werkgroep gevormd, waar veel partijen deelnemen. Namens de SP zal raadslid Roos van Gelderen plaatsnemen; zij is woordvoerder op het gebied van zorg, welzijn en jeugd.

Lees verder
22 mei 2006

IN MEMORIAM: Hans van Dam

Hans van Dam
Op zaterdag 20 mei jongstleden is voormalig SP-raadslid Hans van Dam overleden. Hij is 65 jaar geworden. De SP condoleert alle nabestaanden met dit verlies. De begrafenis vindt plaats op vrijdag 26 mei a.s. in Enkhuizen. Daaraan voorafgaand is er een kerkdienst in de Hartebrugkerk, aanvang 11 u.

Lees verder
22 mei 2006

SP Leiden en omstreken kiest nieuw bestuur

Op de ALV van 18 mei is er een nieuw bestuur gekozen van de Leidse SP-afdeling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier